mandag den 1. september 2008

Er dansk floorball ligeglade med bredden?

Ungdomsfloorball og damefloorball er i fokus, og initiativerne er mange indenfor de to områder. Til gengæld sker der ikke en skid, hvor væksten af nye klubber og spillere er størst – nemlig på herrebredde.

14 nye klubber har indtil videre meldt sig ind i Dansk Floorball Union (DaFU) i år, og tilgangen af nye klubber har aldrig været større. De mange nye klubber bidrager også positivt i antallet af registrerede floorballspillere, som i 2007 rundede 5000 aktive udøvere.

Desværre ønsker mange af de nye klubber ikke at deltage i danmarksturneringen, da de hovedsageligt spiller minifloorball (tremandsfloorball) på lille bane og med små mål. Det har de det helt sikkert rigtig sjovt med. Men ulykkeligvis er tilbuddet om kampe eller stævner nærmest ikke eksisterende for klubberne udenfor den traditionelle turnering, som på landsplan tæller knap 1000 registrerede udøvere.

Det er ret beskæmmende. Især da vækstpotentialet for denne gruppe af medlemsklubber er kæmpestort. Det er de mange velmenende og frivillige kræfter i DaFU’s bestyrelse og udvalg udmærket klar over. Og herrebredde var også et klart prioriteringsområde i det forberedende udvalgsarbejde i forbindelse med omlægningen af de politisk valgte udvalg i DaFU.

Men på en eller anden mærkværdig måde blev de gode intentioner pakket godt og grundigt af vejen, da vedtagelserne skulle finde sted på Rep-mødet.


Breddearbejdet for herrer og ungdom blev samlet i Breddeudvalget med det resultat, at herrebredden reelt set nedprioriteres. I stedet vedtog man at etablere et sundhedsudvalg, hvilket jeg ikke forstår en skid af.

FFK 3 vandt i 2007 Hotboys Cup, og flere af den slags stævner efterlyses som tilbud til de mange breddeklubber udenfor danmarksturneringen.

3 kommentarer:

Anonym sagde ...

Der er ikke rigtig prestige for DaFU toppen i breddefloorball.

Anonym sagde ...

På rep-mødet stillede Hjørring og FFK spørgsmål ved hvor herrebredde passede ind i den nye struktur. Her blev vi både fra talerstolen og i pausen beroliget af DaFU's formand, der sagde at med to breddekonsulenter, så var der masser af fokus på herrebredde.

Så vi har da lov til at håbe, at det ikke er helt glemt.

Anonym sagde ...

Jeg kan næppe udstede garantier, men set i lyset af min egen klubs position i dansk floorball og de breddestævner vi har afholdt: Floorball Sjællandmesterskaber og Storebæltscup (2 gange) kan jeg kun love at jeg i hvertfald ikke har glemt herrebredde når jeg går til møde i breddeudvalget. heldigvis behøver alt ikke at komme fra toppen se på stævner som Vola, Hotboys-cup m. fl. Det må vel også være op til klubberne at byde ind. Da vi ikke syntes der ar det rigtige tilbud sent på sæsonen, måtte vi selv gøre noget og startede Storebæltscup.