torsdag den 18. september 2008

Hvorfor kun 1. holdene?

Pokalturneringen bør ændres, så klubbernes sekundære hold også får mulighed for at deltage.

I dansk idræt er det vel kun i fodbold, at der er prestige i at vinde pokalturneringen. Heller ikke i floorball har turneringen den store bevågenhed, og flere klubber bruger da også kun kampene som opvarmning inden turneringen for alvor går i gang.

Det er egentlig lidt synd, men omvendt er det til gengæld positivt, at flere og flere af klubberne fra de lavere rækker tilmelder sig pokalturneringen. De stiller gerne op som kanonføde for de bedste ligahold, men hvad betyder det, hvis oplevelsen har været god og holdet tilmed har fået ny inspiration ud af de nogle gange eftertrykkelige nederlag.

Hvad med at udvide pokalturneringen, så også klubbernes sekundære hold kan få de samme oplevelser og udbytte. Min inspiration kommer fra den tyske pokalturnering i fodbold, hvor man ofte har set et 2. hold fra amatørrækkerne sende hold fra Bundesligaen ud i mørket. Et lignende scenario i floorball vil på alle måder kun gøre turneringen mere interessant.

Der er jo ingen grund til, at DaFU’s pokalturnering kun skal være for de få, når flere deltagende hold tilmed kan kaste lidt ekstra penge i unionens slukne pengekasse.

4 kommentarer:

NikolajB sagde ...

Der var et "hemmeligt" forslag til ændringer af pokalturneringen til sidste repmøde. Et af forslagene her var, at der kunne deltage flere hold fra samme klub, så længe det ikke tog pladsen fra 1.-hold. Desværre blev forslaget aldrig behandlet, fordi der var så mange vigtigere forslag der skulle behandles :(

Anonym sagde ...

For de særligt interesserede kan ændringsforslaget der aldrig kom på dagsordenen læses her:
http://kortlink.dk/5smp

Anonym sagde ...

Det er sgu da et skide forslag, som TU havde udarbejdet.

Eneste indsigelse jeg vil lave er vedrørende dleatgergebyret.

Der så jeg heller at man indførte en betaling efter, hvor langt det pågældene hold nåede i turneringen.

Man kunne f.eks. dele gebyret op i to, således at man først betalte for første og anden runde, og derefter et geyr for videre deltagelse.

Det kunne f.eks. være 300-400 kroner pr. del.

Ved flere hold end 32 tilmeldte kunne man overføre at lave kvalifikation i foråret for lavere rangerende hold. Men den tid - den sorg.

Anonym sagde ...

Det er en rigtig skidt ide at lade sekundahold deltage. Eggeslevmagle Eagles satsede og tilmeldte sig pokalturneringen. Håbet var at trække enten danmarksmestrene fra Hafnia eller pokalvinderne fra Hvidovre. På begge hold er der spillere som vore spillere har spillet mod i enkelte ungdomskampe. Vi var heldige at trække Hafnia. Sportsligt gav det en lærestreg på 17-1. Men vi fik muligheden for at præsentere floorball på topniveau på vores hjemmebane og havde knap 100 tilskuere i hallen, der var en rigtig god stemning under hele kampen og det var absolut en god reklame for sporten. Tak også her til Hafnia for at holde konceptet og spille til gennem hele kampen. Hvor fedt havde det været at trække Hafnias 2. hold som vi skal møde i turneringen?

Mvh

Jørgen Dedenroth
Eggeslevmagle Eagels