fredag den 31. oktober 2008

Klubberne må også tage et ansvar

Hvis klubberne tog ansvar for rekruttering og udvikling af dommerne, ville der ikke mangle dommere i dansk floorball.

Manglen på dommere betyder aflyste og udsatte kampe. Det er til stor irritation for alle, og hvor ofte hører man ikke ude i hallerne, at det selvfølgelig alt sammen er DaFU’s skyld!!

Alt for mange (klubber og spillere) tror fejlagtigt, at dommerne nærmest kommer dumpende ned fra en fremmed planet, alene med den mission at dømme alle kampene uden at klubberne skal røre en finger. Krævementaliteten er som bekendt herskende i den lille danske floorball-andegård.

Men så længe DaFU = med klubberne, så er det også klubbernes forbandede pligt, at være med til at løfte opgaven med at rekruttere og uddanne nye dommere. Og kan klubberne ikke selv finde ud af vigtigheden i denne opgave, må den løses på andre måder.

Man kunne f.eks. bruge samme model som flere svenske distrikter benytter sig af. Her er alle klubber, som deltager i turneringen, forpligtet til at uddanne mindst to nye dommere forud hver sæson.

I Danmark kunne en tilsvarende model sagtens efterlignes, således at klubbernes blev pålagt at uddanne x-antal nye dommere i forhold til antallet af tilmeldte seniorhold.

Dommerudvalget skal selvfølgelig også finde de rigtige arbejdshandsker frem. I stedet for at bruge masser af kostbar tid på fire dommerpar i den bedste række, var det måske mere på sin plads at arbejde mere med rekruttering og udvikling af nye dommere.

Til den opgave kunne de også gøre brug af klubbernes dommerkoordinatorer, og involvere dem til at finde egnede dommeremner ude lokalt.

Ingen kommentarer: