mandag den 6. oktober 2008

Endnu en sæsonstart med dommerballade

Igen i år er der dømt intern ballade mellem nogle dommere i dansk floorball, og endnu engang er klubberne taget som gidsler i kampen om magt og personlig vinding.

Det er ikke kun antallet af holdtrækninger, som giver krise i dansk floorball. Intern uenighed og ballade mellem nogle af landets bedste dommere forstærker billedet af en sportsgren i store problemer.

Det er stort set umuligt at finde hoved og hale i, hvad konflikten i realiteten handler om. For mens det umiddelbart ligner et opgør om, hvad de to parter synes er bedst for dansk floorball, så ulmer der nogle helt andre konflikter under overfladen.

Der er nemlig ikke meget de stridende dommere kan blive enige om, og nogle gange er de sikkert også uenige bare for at være det. Det er i hvert fald det indtryk, man som udenforstående sidder med, når man hører eller læser de stridende parters argumenterer.

Balladen handler derfor heller ikke om skærpede krav til dommerne eller deltagelse i eliteseminar eller ej. Det problem vil der nemlig sagtens kunne findes en løsning på, hvis parterne var interesseret i det. Men desværre har de stridende parter mere travlt med at diskvalificere den anden part som dommere, eller på anden måde så tvivl om navngivne personer hos den anden fløj.

Konflikten handler derfor om meget andet end klubbernes og dermed sportens bedste. Balladen kan for det meste koges ned til alene at handle om magt og personlig vinding, og det er virkelig en skam for alle i dansk floorball.

Det er efterhånden trættende med de her tilbagevendende dommerproblemer, og nu må den øverste ledelse i dansk floorball træde i karakter og få banket tingene på plads - hvis der er altså er en ledelse til at gøre det.

Ingen kommentarer: