onsdag den 3. december 2008

Comeback giver minder

Efter mere end to års pause er Thomas Rother tilbage i FFK-trøjen, og det sendte straks tankerne tilbage til dengang, hvor klubben hentede sin største sejr i elitedivisionen.

Med tre mål i forrige uges comeback-kamp beviste Thomas Rother, at målnæsen bestemt ikke er forsvundet. Indsatsen sendte straks tankerne tilbage til dengang, hvor han var blandt klubbens toneangivende spillere i turen fra Grand Prix serien og hele vejen op i den daværende elitedivision på blot tre år. En bedrift, som nok aldrig nogensinde bliver gentaget i dansk floorball.

Det blev til blot to sæsoner i elitedivisonen uden den store succes, og der var langt mellem højdepunkterne. Af de få store øjeblikke i elitedivisionen, var til gengæld 7-1 sejren over Vanløse, hvor Thomas Rother med tre mål og to assist spillede en af sine absolut bedste kamp for klubben.

I sæson nummer to var vi startet med lutter nederlag og dårligt spil i de første seks kampe. I den syvende kamp ventede Vanløse, som havde meriterede Esben Larsen i målet. Han var inden kampen rimelig kæphøj, og mente at vi ville tabe med mindst 10 mål.

Den bemærkning tændte os helt vildt, og vi gik på banen med en utrolig kampgejst. Vanløse fik aldrig et ben til jorden, og det udnyttede Thomas Rother til gang på gang at drive gæk med modspillerne. Specielt svenske Johan Astvik, som selv er kendt for sine gode evner med bolden, blev rundbarberet et utal af gange.

Da Thomas Rother efter en længere solotur øgede til 5-1 i slutningen af 2. periode, ville Esben Larsen ikke mere, og resten af kampen tog han plads på bænken med et håndklæde over hovedet.

En fed oplevelse, som overskyggede den kendsgerning, at vi slet ikke havde holdet til at spille med i den bedste række.

En ung Thomas Rother i storform lavede tre mål og to assist, da FFK for fem år siden slog Vanløse 7-1 i elitedivisonen. Men selv om han i dag er blevet lidt tungere, er målnæsen stadig intakt.